Rezultati obdukcije: Kosti pripadaju mladoj ženi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavod za sudsku medicinu policiji poslao prve rezultate obdukcije u kojima stoji kako dijelovi ljudskih kostiju pronadeni na smetlištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje pripadaju mladoj ženskoj osobi, piše HRT.

To dodatno pojacava sumnje kako posmrtni ostaci, uz pronadenu odjecu i kosu, upravo pripadaju nestaloj Antoniji Bilic. Neslužbeno se saznaje da ce rezultati brze genomske analize DNK biti poznati kasno veceras. Ako rezultati nece pokazati da se sa sigurnocu radi o Antoniji provest ce se detaljnija i sporija, mitohondrijska DNK analiza ciji ce se rezultati znati za 72 sata.

Ovu još uvijek nepotvrdenu i krajnje neslužbenu teoriju ne odbacuje nekoliko desetaka istražitelja i policajaca, koji od utorka kasno poslijepodne pretražuju podrucje oko kamionskog parkirališta u zaseoku Fulaje, smještenom na državnoj cesti D23 od Duge Rese do Senja.

Smetlište na kojem su pronadene ljudske kosti udaljeno je nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u lipnju prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilic. Navodno su nadene i traperice te žuta gumica za kosu, no to nije službeno priopceno. Na mjestu dogadaja obavljen je opsežan ocevid, a potom su djelovi posmrtnih ostataka prevezeni u Zagreb na analizu.

Kosti su našli Veljko Dadasovic i Milan Rendulic iz obližnjeg sela Podveljun. Ispricali su nam kako su jucer oko 15 sati popodne traktorom prolazili pored kamionskog ugibališta. Rendulic kaže da je u jednom trenutku ugledao nešto bijelo i okruglo za što je u prvi tren pomislio da je lopta.

"Kad sam prišao bliže vidio sam da je rijec o lubanji koja je imala samo gornju celjust. Pored nje je bila kost za koju mislim da bi mogla biti lopatica", prepricava Rendulic, dodajuci da su odmah pozvali prijatelja policajca. On je ubrzo pronašao traperice i žutu gumicu za kosu. Rendulic medutim demantira napise nekih medija da je na lupanji bilo crne kose. 

Iako se u pocetku smatralo da su kosti pronašli lovci, doznajemo da je rijec o dvojici lokalnih mladica koji su se u obližnju šumu zaputili po drva. Navodno su na kamionskom parkiralištu zastali kako bi obavili nuždu te naišli na posmrtne ostatke. 

Mještani Fulaja navode da je teren uz državnu cestu D23 na kojoj se nalazi kamionsko parkiralište vec pretražen tijekom ljeta prošle godine kada je bila u tijeku potraga za nestalom Antonijom Bilic, no tada nije ništa pronadeno.

Na kamionskom parkiralištu nalazi se petnaestak policajaca, te su zapoceli pretragu terena u dolini pored parkirališta. U pretrazi se koriste GSS-ovi psi tragaci.

Iz policijskih izvora doznali smo da uz kosti pronadeni ostaci odjece. Navodi se da na temelju onog što je pronadeno postoje odredene indicije da je rijec o Antoniji Bilic, no s time se još nitko ne usuduje ozbiljno izlaziti.  DNA analiza bit ce maksimalno ubrzana.

Na mjestu na kojem su pronadene kosti i dalje traje ocevid. Kamionsko parkiralište i cešlja nekoliko pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, uz koje se nalazi i policija. Mjesto je i dalje ogradeno policijskom trakom. Zasad nema potvrde neslužbenih informacija da su uz kosti pronadene i traperice.

 Slican slucaj na josipdolskom je podrucju zabilježen još prije tri godine kad je na smetlištu u Oštarijama naden sanduk s lubanjom i kostima.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Krajacic potvrdio je kako su pronadeni fragmenti kostiju ljudski, no nije htio špekulirati radi li se o muškoj ili ženskoj osobi. Potvrdio je i da su nadene uz samo parkiralište, te da posmrtni ostaci nisu bili zakopani vec su nadeni na površini tla.

Mjesto na kojem je pronaden kostur nalazi se nekoliko stotina metara od vijadukta autoceste A1 i svega nekoliko kilometara od odmorišta Modruš gdje je 7. lipnja prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilic.

Sve pretpostavke da je sinoc možda u Fulajama razriješena misterija smrti maloljetne Antonije Bilic, za što je Dragan Paravinja nedavno osuden na 40 godina zatvora, bit ce potvrdene ili odbacene nakon DNA analize. (Damir KUNDIC/NL; Hrt.hr)


Podijeli: Facebook Twiter