Rezanje troškova prijevoza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada od svih ureda državne uprave traži hitnu dostavu podataka o sredstvima koja se troše na prijevoz radnika, pokazujuci da se ozbiljno priprema za iduci susret s predstavnicima sindikata državnih i javnih službi.

Nastoje se procijeniti troškovi tzv. cipelarine, odnosno sredstava koja se isplacuju radnicima koji ne koriste javni prijevoz za dolazak na posao i odlazak s njega. Sindikat državnih službenika i namještenika «presreo» je jedan takav zahtjev za dostavom podataka. Kako doznajemo, iste informacije Ministarstvo uprave zatražilo je i od poslodavaca u sustavu javnih službi.

Iz Banskih dvora još je prije više od pola godine najavljeno da ce se u ovoj godini smanjivati neki materijalni troškovi za 240 tisuca zaposlenih u državnim i javnim službama. U pregovore sa sindikatima Vladin pregovaracki tim još nije ozbiljno zakoracio.

Sindikati nagadaju da Vlada ceka lipanj, kada prestaje važiti Temeljni kolektivni ugovor za javne službe. U državnim službama on ce vrijediti još više od godinu dana. Prema dosadašnjim informacijama, Vlada razmišlja o snažnom rezanju troškova prijevoza na posao i smetaju je posebni dodaci u službama koje su sindikati izborili radi zaštite dijela zaposlenih kojima su place smanjenje prije desetak godina. Na udaru su i božicnice i regres, ali i jubilarna nagrada.


Podijeli: Facebook Twiter