Rezanje opcina i gradova nakon iducih lokalnih izbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne želimo licitirati buducim brojem jedinica lokalne samouprave jer zasad nema potpunih i jasnih kriterija za donošenje zakona kojim bi se to reguliralo", kazao je na konferenciji za novinare u utorak navecer ministar uprave Davorin Mlakar. "Odluka o tome koje ce se jedinice lokalne samouprave u državi ukinuti donijet ce se u roku od godinu dana, a primijeniti tek na sljedecim lokalnim izborima", najavio je Mlakar i dodao da ce opstanak jedinica lokalne samouprave ovisiti o ekonomskim mogucnostima, povijesnim razlozima, medutim, osnovno pravilo bit ce javni interes za kvalitetnim servisom gradana.

"Istarski ipsilon nastavlja se graditi prema planu u punom profilu, osim druge cijevi tunela Ucka, kao i plinofikacija Istre izgradnjom magistralnih plinovoda, dok je za novu pulsku bolnicu nadležno ministarstvo osiguralo sedam milijuna kuna, a rješavanje prostornoplanske dokumentacije je u tijeku", odgovorio je novinarsko pitanje državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bacic.

Napomenuo je da je novac za studentski restoran u Puli isplaniran, medutim, da prije toga pulski rektorat treba riješiti dokumentaciju. Dodao je da su programom razvoja lokalne zajednice (EIB II) za male infrastrukturne projekte takoder predvidena sredstva cija realizacija ponajviše ovisi o rješavanju odgovarajuce dokumentacije od strane lokalne samouprave.

"Na posljednjim lokalnim izborima istarski je HDZ u gotovo svim jedinicama zabilježio porast glasova, a i ugled stranke u Istri raste, tako da županijska organizacija HDZ-a ima punu potporu središnjice", kazao je Bacic, izrazivši zadovoljstvo što nakon dugog niza godina participiraju u vlasti pazinskog gradskog vijeca. Konferenciji je prethodilo zasjedanje Županijskog odbora HDZ-a u Spomen domu na kojem su clanovi stranke upoznati s trenutnim aktivnostima središnjice stranke i hrvatske Vlade, kazao je potpredsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce.


Podijeli: Facebook Twiter