Rezanci na azijski nacin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne dolaze sva fina jela s tjesteninom samo iz Italije. I u Aziji postoje majstori za ukusne pašte, a nadaleko su poznati po spajanju namirnica koje su na prvi pogled nespojive. Probajte miks jaja, dagnji, klica i ljutih papricica.

Sastojci:
500 g rezanaca s jajima, 200 g mesa dagnji, 50 g procišcenog maslaca (ghee), 2 režnja cešnjaka, 1 žlicica naribanog dumbira, 80 g stabljike celera, 1 crvena ljuta papricica, 100 g sojinih klica, 50 ml sojinog umaka, 1 limeta, sol.

Priprema:
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme, u ugrijani wok ulijemo omekšali procišceni maslac (ghee), dodamo protisnuti cešnjak, naribani dumbir, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.

Kada cešnjak zamiriše dodamo dagnje, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, povremeno miješajuci, 3-4 minute. Zatim dodamo narezanu stabljiku celera i ploške crvene ljute papricice, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. Potom dodamo sojine klice, ulijemo sok limete, sojin umak, promiješamo sastojke i maknemo s vatre. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo dagnjama i povrcu, izmiješamo, stavimo na tanjure i poslužimo.


Podijeli: Facebook Twiter