Režanci dobili boćarski dom

Boćarski dom u Režancima (T. G.)
Boćarski dom u Režancima (T. G.)

Režanci su dobili boćarski dom zahvaljujući trudu i marljivosti mještana te članova Boćarskog kluba Režanci. Zajednički su sagradili dom, a projektnu dokumentaciju i građevinski materijal osigurala je Općina Svetvinčenat.

- Vrijednost sagrađenog objekta tik uz četverostazno boćalište je 270 tisuća kuna od čega je 100 tisuća proračunskih sredstava, a ostatak vrijednosti su sami radovi, rekao je načelnik Dalibor Macan.

Dom je svečano otvoren u subotu, na Blagdan svetog Germana koji je obilježen procesijom i misom. Otvaranju su nazočili i župnik Svetvinčenta Rikardo Lekaj te biskup u miru Ivan Milovan koji je blagoslovio dom.- Dom će koristiti boćari, mjesni odbor, biciklistički klub Axa i namijenjen je svim mještanima. Mjesni je odbor dosad koristio prostorije u staroj školi, a sad u ovom domu imamo svoj ured, rekao je predsjednik MO-a Režanci Igor Bilić.

U gradnji doma koja je počela u listopadu prošle godine sudjelovalo je 30-ak volontera. Boćarski klub inače okuplja 30 članova koji će sad lakše trenirati. Stazu su dobili 2008. godine, a natječu se u trećoj županijskoj ligi.

Istog su dana održani malonogometni i boćarski turnir te kružna biciklistička utrka u organizaciji BK-a Axa. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter