Revolucija s humorom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deveti studijski album grupe Zabranjeno pušenje nazvan je "Muzej revolucije", a zanimljivo je da je objavljen na 92. obljetnicu Oktobarske revolucije u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Rijec je o luksuzno opremljenom izdanju štampanom u više od 45 tisuca primjeraka - omot albuma je ekopack, tu je i knjižica od 16 stranica sa svim tekstovima pjesama s albuma, a CD ukljucuje i multimediju. S obzirom da su Zabranjeno pušenje s ovim albumom ocito namjeravali pokrenuti pravu revoluciju on se prodaje na kioscima po vrlo povoljnoj cijeni, jer, kako porucuju clanovi grupe, žele da njihova glazba dode apsolutno do svih.

Zabranjeno pušenje ovdje donosi 11 pjesama koje obiluju njihovim prepoznatljivim humorom, a kao bonus track snimili su i himnu NK Željeznicar "Cuva Bog Želju svog". Autori pjesama na albumu su Sejo Sexon, Toni Lovic, Robert Boldižar, Mario Vestic i Tomislav Andric , a valja istaknuti da je pjesma "Prigodne rijeci" zapravo nastavak pjesme "Osveta Šmokljana" Denisa Špicica Nisdea. Mastering albuma radio je John Davis u londonskom studiju Metropolis, koji je radio i albume grupa U2, Led Zeppelin, Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers i drugih.

Danas Zabranjeno pušenje cine pjevac i gitarist Sejo Sexon, gitarist Toni Lovic, bubnjar Branko Trajkov Trak, violinist i klavijaturist Robert Boldižar, klavijaturist Paul Kempf i basist Dejan Oreškovic Klo, a na albumu gostuju još trubac Stipe B. Mador u pjesmi "Prigodne rijeci", zatim bubnjar i trubac Ante Prgin Surka u "Kada Sena pleše" i "Samir-time" te bubnjar Nenad Mlinaric Mlinka u "Muzej Revolucije".


Podijeli: Facebook Twiter