Revitalizirajuca likovnost u Savicenti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kulturno-umjetnicki program, ali i turisticka ponuda u Savicenti od proteklog je vikenda bogatija za likovnu radionicu "Svetivincenat", na koju se odazvalo desetoro afirmiranih likovnih umjetnika iz regije. To su Tea Bicic, ?anino Božic, Petar Brajnovic, Paolo Cervi Kervischer, Mira Licen Krmpotic, Robert Pauletta, Barbara Stefani, Ani Tretjak, Kruno Vrgoc i Majda Skrinar.

Ovi su umjetnici, naime, od 31. kolovoza do 4. rujna stvarali u hladu lože, dok su svoje radove pohranili u novouredenoj galeriji Voda, pod vodstvom likovnog umjetnika Krune Vrgoca, gdje je ujedno protekle nedjelje priredena i izložba novonastalih radova.

Osim hrvatskih umjetnika, manifestaciji su se pridružili likovnjaci iz Slovenije i Italije, a njihovi ce radovi ostati u trajnom vlasništvu opcine. Takoder, valja napomenuti da je za trajanja radionice u galerijskom prostoru na Trgu postavljena izložba radova umjetnika sudionika, i to recentnih radova iz njihovog opusa.

- Drago mi je da Savicenta dobiva ozbiljnu galeriju, kao što ce, nakon što se do kraja uredi prostor, biti galerija Voda. Takoder, izuzetna je cast što su se manifestaciji prikljucili ponajbolji istarski umjetnici, poput ?anina Božica, Tee Bicic, Petra Brajnovica i Roberta Paulette. Smatram da Savicenta dobiva još jednu manifestaciju koja, pored najboljeg festivala plesa u Hrvatskoj, ima težinu, kazao je Vrgoc, spiritus movens likovne radionice.

Projektnu aktivnost manifestacije provodi Opcina, a program radionice je dio programa REVITAS u sklopu revitalizacije istarskog zaleda i turizma u istarskom zaledu. Projekt su, takoder, podržali Privredna banka Zagreb i udruga Collivium iz Svetvincenta. (Vedran ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter