Revitalizirajte se kupkom od zelenog caja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zeleni caj stoljecima slovi kao eliksir mladosti, a dumbir je idealno rješenje protiv umora.

Ako tragate za savršenim receptom kada su u pitanju aromaticne kupke, mi imamo rješenje. Obogatite svoju kadu mješavinom umirujuceg dumbira, hidratizirajuce zobi i listica zelenog caja za vjecnu ljepotu.

Ova ce kombinacija sastojaka njegovati vašu kožu, a ako ste ovih dana previše uživali na proljetnom suncu, umirit ce bilo kakvu nadraženost.

Dar prirode zeleni caj prepun je polifenola, fitokemikalija i antioksidansa koji mu daju karakteristican, pomalo gorak okus. Osim što je idealan za sprjecavanje cijelog niza bolesti, zeleni je caj sjajan za njegu kože.

Etericno ulje dumbira grije tijelo i popravlja cirkulaciju. Zato je odlican lijek za bolne i umorne mišice, a istovremeno koži pruža zdravi sjaj. Naširoko je poznat kao neprijatelj celulita, glavobolje i depresije. Takoder, on ce vam dobro doci ako vas muce menstrualni grcevi ili mucnina - pravi je saveznik žena!

Sastojci:
dvije jušne žlice listica zelenog caja, tri jušne žlice organske zobi, jedna žlica naribanog dumbira.

Priprema:
U mužaru usitnite listice zelenog caja i zobi, a ako ga nemate, ubacite ove sastojke u blender.
U dobivenu pastu umiješajte naribani dumbir i zamotajte ju pamucnom tkaninom. Napunite jednu cetvrtinu kade vrucom vodom i ostavite vrecicu sa sastojcima neka se namace izmedu pet i deset minuta. Izvadite ju i napunite kadu mlakom vodom. Uživajte!


Podijeli: Facebook Twiter