Revijalna utakmica selekcije 1. lige i "kockastih"

Za njega mora biti mjesta - Hrvoje Milić, Istra 1961 (M. MIJOŠEK)
Za njega mora biti mjesta - Hrvoje Milić, Istra 1961 (M. MIJOŠEK)

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza još nisu donijeli odluku o tome tko će sastavljati selekciju MaxTV Prve HNL koja će se 14. studenog na Kantridi u Rijeci suprotstaviti najjačoj hrvatskoj nogometnoj vrsti.

Izbornik "kockastih" Igor Štimac je u svakom slučaju otklonio neke dvojbe kad je u pitanju reprezentacija elitnog hrvatskog razreda budući da su na njegovom popisu osvanuli HNL-ovci Vida, Sammir, Kovačić (Dinamo), Maloča i Radošević (Hajduk). S obzirom na činjenicu da je Štimac jasno dao do znanja da želi na Kantridi u prvom redu vidjeti igrače koji u perspektivi kucaju na vrata njegove momčadi, izvjesno je da će popis biti sastavljen od mladih hrvatskih igrača koji svojim igrama na domaćoj sceni navješćuju reprezentativni potencijal.

Revijalna utakmica podno legendarnih kantridskih stijena bit će prilika da se neki "dinamovci" opet svide izborniku, u prvom redu Šime Vrsaljko, koji je u Bilićevom mandatu već debitirao za "kockaste".

Budući da je pod Štimčevim vodstvom već stekao status trećeg reprezentativnog vratara, Ivan Kelava nameće se kao prvo rješenje među vratnicama. Konkurenciju može imati u Blaževiću (Hajduk) i Vargiću (Osijek). Riječka utakmica možda bude odskočna daska još jednom maksimirskom "wunderkindu", 16-godišnjem Alenu Haliloviću, koji je neprijeporno golem potencijal. Tim više što je Halilović očito presjekao kad je u pitanju konačni odabir između bosansko-hercegovačke i hrvatske reprezentacije.

S obzirom na uzlet Rijeke na domaćoj sceni, logično je da na svom stadionu priliku dobiju najperspektivniji članovi aktualne garniture "bijelih", u prvom redu mladići koji su već prošli mlađe reprezentativne selekcije: Datković, Kreilach, Čulina i Močinić. Prvi čovjek struke "kockastih" ukazivao je na reprezentativni potencijal nekih osječkih igrača, što može rezultirati nastupom na Kantridi Leškovića i Peroševića.

U selekciji Prve HNL jamačno će biti mjesta i za najboljega strijelca Lokomotive, Andreja Kramarića, kojega vrlo vjerojatno uskoro očekuje povratak u maksimirsku šumu. Kramarić je drugi strijelac lige s devet pogodaka, jednim manje od "dinamovca" Sammira. Hajduk može računati na pozive Andrijaševiću i Caktašu, iz redova gradskoga rivala Splita u zadnje je vrijeme na sebe skrenuo pozornost mladi napadač Rebić, a na popisu će vrlo vjerojatno biti mjesta i za lijevog braniča Istre 1961 Hrvoja Milića. Od ostalih igrača zanimljivi mogu biti Pavlović i Abdurahimi iz Zagreba, možda i Bubnjić iz Slaven Belupa. (M. CVIJANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter