Revijalna izložba članova HDLU-a Istre u MMC-u Luka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Revijalna izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre otvorena je uoči blagdana u Multimedijalnom centru Luka u Puli, a predstavlja recentne radove 65 likovnih umjetnika.

Na izložbi su se tako našle različite generacije istarskih umjetnika, od onih uspješnijih sve do onih koji tek trebaju "zaraditi" svoje mjesto pod suncem.

Teško je rezimirati što se na izložbi takve vrste može vidjeti, no unatoč tome različitost stilova i nije toliko velika koliko se to zbog brojnosti autora moglo očekivati.

Prevladavaju tako slike i crteži, slijedi nekoliko instalacija, skulptura i fotografija te jedan videouradak.

Što se slika i crteža tiče, apstrakcija i dalje caruje uz par figurativnih slika koje razbijaju "monotoniju". S druge strane mnoge slike odišu "dizajnerskim duhom" pa više sliče dekoru negoli lijepoj umjetnosti - no ta je kritika možda i preoštra jer pretpostavlja postavljanje jedne fiktivne crte ispod koje jedno likovno djelo gubi svoj umjetnički status.

Ono što je pohvalno za izložbu ovakvog tipa jest preglednost kako različitih poetika, medija, tema i generacijskih pristupa tako i slike - da budemo doslovni - stanja u likovnoj umjetnosti jedne regije.

Budući da MMC Luka odnedavno ima novo radno vrijeme, podsjećamo da je izložbu moguće pogledati od ponedjeljka do petka od 9 do 15 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 14 sati. (Boris VINCEK, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter