Revija u Svetim srcima: Stižu "stehlikice"

Nova kolekcija Anje Stehlik-Moretti (M. ANGELINI)
Nova kolekcija Anje Stehlik-Moretti (M. ANGELINI)

Da Puljani vole modu, bilo je vidljivo na recentnim revijama, koje se na Poluotoku događaju na kapaljku, a publika u pustinji modnih događaja hrli na takva zbivanja s kojih nerijetko odlazi - žedna. Dupkom pun najljepši izložbeni prostor u gradu, skockana publika, odlična produkcija i scenografija obećavali su pravi modni happening u subotu na velikoj samostalnoj modnoj reviji Anje Stehlik Moretti u Svetim srcima. No, prostor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, nije polučio reakciju kod onih željnih modnih noviteta i inovativnosti. 

Romantične boje pastelnih tonova, trendovski grafizmi, proljetni printevi u vidu cvjetova i leptira te večernje haljine sazdane od šljokica na tijesnim, ponekad i pretijesnim, haljinama laganih elastičnih i čipkastih materijala nisu ponudili ništa novo.

Proljetna ljetna linija "Flor" Anje Stehlik prvenstveno prati liniju tijela, seksi je i modnom ikonografijom estradnog izričaja, dizajnerica je bliska popularnim Elfsima, nad čijim modelima djevojke sofisticiranijeg ukusa kolutaju očima, ali koji prate duh masovnog urbanog ukusa koji gura prema trivijalizaciji, koja pak za sobom vuče estradizaciju. No, nitko ne poriče sveprisutnu Rozga estetiku izraženog seksepila bez stilskih komplikacija, ali koja je možda primjerenija noćnom klubu ili beach barovima nego Svetim srcima.

No, kao što "elfsice" hodaju diljem klubova i estrade, tako će i "stehlikice" naći svoju publiku, vjerojatno na maturalnim zabavama, među populacijom koja je, osim manekenki, nosila reviju, a to su pulske gimnazijalke koje su se izvrsno snašle na visokim petama. Kada pritom dodamo da je revija imala i humanitarni karakter, te da je prihod od majica iz Stehlik produkcije doniran pulskoj Gimnaziji, trud se isplatio.

Zanimljivo je da su najbolje reakcije polučili, ne modni, već glazbeni dijelovi, vrhunska interpretacija mlade glazbenice Monique Monia, također učenice Gimnazije, koja stasom, glasom, scenskom izvedbom i nastupom može puniti puno veće prostore, kao i na kraju globalna himna "Happy" Williama Pharrella uz koju su svi zaplesali i koja je konačno polučila neku emociju.

No, možda je publika naviknuta na visoke standarde Tsunami odijela koje je Anja prethodno realizirala - a koje nose i slavni 2Cellosi, te koje je za ovu prigodu odjenuo i RTL-ov voditelj Ivica Šarić (voditeljima na reviji nije mjesto, jedino ako nisu u ulozi manekena) - ipak očekivala nešto više od seksi "stehlikica". Kako god, ovom revijom prostor Svetih srca pokazao se kao najljepša modna pista u gradu koja otvorenih vrata i srca pridonosi stvaranju ne samo kulturne, već i modne scene. (Lara BAGAR; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter