Restoran Maestral - eno-gastronomska carolija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zapoceti dan uz miris kave i kroasana, s pogledom na more i fasade zgrada venecijanskog stila dok vas blagi povjetarac mazi po ramenima nije više privilegij samo gostiju najstarijeg rovinjskog hotela Adriatic koji se nalazi u samom srcu Rovinja vec i svih onih koji svoj pocetak dana zamišljaju na ovaj nacin.

Dolaskom prvih suncanih dana u hotelskom a la carte restoranu Maestral zaživio je i novi meni s mnoštvom zanimljivih jela za svako doba, od jednostavnih tapasa pa do "ozbiljnih" delicija.

Vrata ovog nezaobilaznog rovinjskog eno-gastronomskog odredišta otvorena su ne samo ljubiteljima dobre hrane, vina i autenticne atmosfere, vec i svima onima koji žele biti u žiži dogadanja!
Zateknete li se u ranim jutarnjim satima u Rovinju dan zapocnite bogatim doruckom na terasi restorana s pogledom na gradsku luku i trg dok se grad još polako budi, a prvi ribari svojim malim brodicama pristaju u gradsku luku.

Ako imate srece možda vam i poklone neki dobar komad ribe kojeg su toga jutra ulovili, a od kojeg se može pripremiti lagano i ukusno jelo kao što nudi novi meni Maestrala pocevši od salate od hobotnice za predjelo, dagnji na rovinjski nacin, gratiniranih Jakobovih kapica, carpaccia od brancina ili pak tradicionalnog istarskog pršuta i sira, fritaje od šparoga sa istarskom pancetom ili fuži s tartufima.

Ako nastavljate u istarskom tonu onda za glavno jelo svakako probajte oradu u umaku od crnih maslina i pinjola ili s umakom od rajcice i articoka na kremi od krumpira, istarski odrezak punjen pršutom i  sirom u bijelom umaku od gljiva ili pak biftek u umaku od terana…

Ukoliko ne budete sigurni s kojim vinom abinirati jelo, u odabiru ce vam pomoci najbolji hrvatski sommelier Dragan Ružic, od kojeg cete imati priliku cuti i zanimljive price o vinarima, sortama vina i ljubavi koja je uložena u njihovu proizvodnju.

Za planiranje romanticne vecere svakako provjerite u koje je doba zalazak sunca i rezervirajte stol s najboljim pogledom. (PROMO)


Podijeli: Facebook Twiter