Restoran Maestral: Eno-gastronomska čarolija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Započeti dan uz miris kave i kroasana, s pogledom na more i šarene fasade zgrada venecijanskog stila, a dok vas blagi povjetarac mazi po ramenima nije više privilegija samo gostiju najstarijeg rovinjskog hotela Adriatic koji se nalazi u samom srcu Rovinja već i svih onih koji svoj početak dana zamišljaju na ovaj način. Dolaskom prvih sunčanih dana u hotelskom a la carte restoranu Maestral zaživio je i novi meni s mnoštvom zanimljivih jela za svako doba, od jednostavnih tapasa pa do „ozbiljnih“ delicija. Uslijed jedinstvene pozicije, vrata ovog nezaobilaznog rovinjskog eno-gastronomskog odredišta otvorena su ne samo ljubiteljima dobre hrane, vina i autentične atmosfere, već i svima onima koji žele biti u žiži događanja!

Zateknete li se u ranim jutarnjim satima u Rovinju dan započnite bogatim doručkom na terasi restorana s pogledom na gradsku luku i trg dok se grad još polako budi, a prvi ribari svojim malim brodicama pristaju u gradsku luku. Ako imate sreće, možda vam i poklone neki dobar komad ribe kojeg su toga jutra ulovili, a od kojeg se može pripremiti lagano i ukusno jelo kao što nudi novi meni Maestrala počevši od salate od hobotnice za predjelo, dagnji na rovinjski način, gratiniranih Jakobovih kapica, carpaccia od brancina ili pak tradicionalnog istarskog pršuta i sira, fritaje od šparoga sa istarskom pancetom ili fuži s tartufima.

Ako nastavljate u istarskom tonu, onda za glavno jelo svakako probajte oradu u umaku od crnih maslina i pinjola ili s umakom od rajčice i artičoka na kremi od krumpira, istarski odrezak punjen pršutom i  sirom u bijelom umaku od gljiva ili pak biftek u umaku od terana… Ukoliko ne budete sigurni s kojim vinom abinirati jelo, u odabiru će vam pomoći najbolji hrvatski sommelier Dragan Ružić, od kojeg ćete imati priliku čuti i zanimljive priče o vinarima, sortama vina i ljubavi koja je uložena u njihovu proizvodnju.

Za planiranje romantične večere svakako provjerite u koje je doba zalazak sunca i rezervirajte stol s najboljim pogledom. (PROMO)

 


Podijeli: Facebook Twiter