Repriza predstave "BLAK" u INK-u

(Neven LAZAREVIĆ)
(Neven LAZAREVIĆ)

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u petak i subotu u 20 sati održat će se reprize predstave "BLAK, Ossia El druxe xe fuć" autora Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos. U predstavi glume Aleksandar Cvjetković, Denis Brižić, Marina Kostelac, Petra Blašković, Rade Radolović i Lana Gojak.

- Nakon Prvog svjetskog rata te prisilne i nasilne talijanizacije schiava, na povijesnu scenu stupaju komunistički revolucionari koji Istru pripajaju matici zemlji. Sa sobom, uz korjenitu društvenu promjenu i proletersku solidarnost, donose i neskrivenu želju za (ne)kontroliranom osvetom, koju provode temeljito i strastveno. Njihovi sinovi u svojoj su državi, za koju su se borili, napokon trebali biti svoji na svome te sami odlučivati o vlastitoj sudbini. No, umjesto pravednosti svjedoče pljački neviđenih razmjera, jedva prikrivenoj sprezi mafije i politike uz stalno busanje u junačka prsa, dok se tiha većina šutke zadovoljava tek mrvicama sa stola.

Taj kaos i slom svih vrijednosti iz vlastitog iskustva, ali i iz druge ruke – iz priča matere i dida, poznaje i Škik. Na površinu izranjaju u njegovim psihotičnim halucinacijama prilikom hospitalizacije na Psihijatrijskom odjelu pulske Opće bolnice…, zapisala je redateljica Ines Pletikos uz rad na predstavi. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter