Reprezentativci u dobroj formi prije Islanda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deset dana uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, utakmice protiv Islanda, ozračje oko hrvatske nogometne reprezentacije značajno se popravilo nakon tužnog poraza na Hampden Parku kojim je okončana promašena avantura za kormilom "kockastih" bivšeg izbornika Igora Štimca. Iz raznih krajeva Europe već drugi tjedan za redom stižu dobre vijesti o igrama hrvatskih reprezentativaca. Na radost novoga kormilara Nike Kovača.

Ivan Rakitić zauzima visoko četvrto mjesto na ljestvici najkorisnijih igrača lige. Rakitić je za Sevillu upisao jedanaest prvenstvenih nastupa i pritom postigao sedam golova i upisao tri asistencije.

Luka Modrić teško može biti najbolji igrač Reala pored Cristiana Ronalda, ali je postao ove sezone prvi kreator igre "kraljevske momčadi". Luka je jedan od rijetkih igrača Reala koji su upisali svih petnaest nastupa u najvažnijim natjecanjima ove sezone. Mario Mandžukić već je izvjesno vrijeme najbolji hrvatski napadač, koji je  u redovima Bayerna u dvije posljednje utakmice zabio tri pogotka. Mandžukić je prva napadačka opcija Nike Kovača za predstojeće okršaje s Islandom.

Ivica Olić u pravom je trenutku pronašao najbolju ovosezonsku formu. Leonu Benku među hrvatskim napadačima nema premca. najbolji strijelac Rijeke i Prve HNL postigao je 17 pogodaka u 24 utakmice. Na Kovačevom popisu našli su se i Eduardo, Jelavić i Rebić. Među hrvatskim reprezentativcima u najboljoj formi svakako valja spomenuti i Dejana Lovrena, stožernog braniča Southamptona, najugodnijeg iznenađenja Premierlige. (M. CVIJANOVIĆ/NL)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter