Reprezentacija s istarskim štihom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska reprezentacija bila je prva na medunarodnom odbojkaškom turniru u kadetskom uzrastu u Mariboru. Na turniru su nastupile reprezentacije Slovacke, Madarske, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Reprezentacije su sacinjavale igracice rodene 1994. i 1995. godine koje bi trebale tvoriti jezgro ekipe na kadetskom prvenstvu Europe 2011. godine.

Na reprezentativnoj je klupi kao pomocnik trenera Nina Matjacica sjedio Puljanin Goran Jovanovic, dok su na parketu igrale "bankarke" Nina Matticchio i Ivona Cacic te Porecanka Laura Miloš. U skupini su mlade Hrvatice upisale tri pobjede i jedan poraz, što je bilo dovoljno za drugo mjesto i plasman u finale, u kojem su bile bolje od svojih vršnjakinja iz Slovenije te tako stigle do zlata.

Potpuno je drugacija bila situacija u konkurenciji odbojkaša, rodenih 1993. godine i mladih, u kojoj su zlatna odlicja osvojili mladi Slovenci. Hrvatski su reprezentativci u skupini upisali cetiri poraza i jednu pobjedu protiv Izraela, koji je nastupio van konkurencije, da bi potom u susretu za peto mjesto od tog istog Izraela bili poraženi. Istarski štih hrvatskim odbojkašima dao je Sandro Venier, igrac "Rovinja".


Podijeli: Facebook Twiter