Reprezentacija otputovala na susret protiv Portugala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon šokantnog poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP 2014. hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je otputovala u Ženevu na prijateljski dvoboj protiv Portugala, koji se igra u ponedjeljak u 19.30 sati.

Izbornik Igor Štimac na utakmici protiv Portugala ne može računati na šestoricu standardnih igrača. Zbog ozljeda su poštedu dobili Stipe Pletikosa, Gordon Schildenfeld, Eduardo da Silva, Nikica Jelavić i Mario Mandžukić, dok je Josip Šimunić oslobođen igranja u Ženevi s obzirom na skori početak priprema Dinama za novu sezonu. Zbog toga je naknadno pozvan standardni član mlade reprezentacije branič Igor Bubnjić, koji ovog ljeta iz Slaven Belupa odlazi u Udinese.

No, najvažnije je da su se u reprezentaciju vratili Luka Modrić i Vedran Ćorluka, koji su zbog žutih kartona propustili susret sa Škotskom.

Reprezentaciju Portugala predvodit će jedan od najboljih svjetskih nogometaša Cristiano Ronaldo. Portugal je u petak upisao važnu pobjedu protiv Rusije u kvalifikacijama za SP 2014. i dolazi u Ženevu u puno boljem raspoloženju od Hrvatske.

Hrvatska je protiv Portugala dosad odigrala dvije utakmice i oba je puta izgubila. Na EP 1996. u posljednjem susretu u skupini, kada je Hrvatska već osigurala plasman u četvrtfinale, poraženi smo 0:3, a u prijateljskom susretu 2005. u Coimbri izgubili smo 0:2. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter