Repetitor - iskreni, energični i brutalni

Repetitor
Repetitor

Bio je to povratak na mjesto početaka. Za neke je to bila prilika da se ponovo okupe u klubu u Hotelu Pula, a za neke, one koji su se našli na bini, da se vrate na jednu noć u okrilje Art & Music festivala.

Dim i vatra

Upravo je taj Art & Music bila manifestacija koja je lansirala beogradsku grupu Repetitor koju pulska publika nije zaboravila, a ni oni nju. Nakon više od devet godina od njihovog prvog, ali ne i jedinog nastupa na Art & Musicu vratili su se na festival, doduše ovaj put dva kilometara južnije od Kaštela i neodređeni broj metara niže, u zagušljivi lonac HP-a u kojem su se zamaglila ogledala koja prekrivaju zidove. Bilo je dima, ali bilo je i vatre jer su Repetitori dočekani kao prave zvijezde, istinski oduševljeno, poput djece koja se svako malo vrate kući iako je njihova prava kuća daleko. Pulska publika može s divljenjem gledati i slušati kako njihovi ljubimci napreduju svirački, pjevački i pjesnički. I na novom albumu "Gde ćeš" kojeg su sinoć promovirali ostaju jaki, ali opet Repetitori su nenadmašni kada sviraju uživo. Pulska ih je publika prihvatila kao svoje, a onaj tko je prisustvovao sinoćnom nastupu mogao je zbog toga malo ostati zatečen, zar je to ta kritična, flegmatična ili već kakva pulska publika? Ovo je bila potpuna suprotnost svim tim mitovima i legendama koje se već desetljećima raspredaju. Grupa Repetitor, samo s gitarom, basom i glasovima zna kako zapaliti taj fitilj na kraju kojeg je bačva puna energije pa kada Boris, Ana-Marija i Milena stupe na scenu – bum! Sve to možda i ne bilo ništa čudno da ovaj trio ima singlove i spotove koji se do iznemoglosti vrte, ali nema i publika ih voli zato što su to oni – iskreni, energični i kada treba brutalni.

Nastup Repetitora bio je tek šlag na torti jedne uspješne večeri. Prostor bivšeg diska bio je krcat, a još otprilike toliko ljudi družilo se vani. Ulaz je bio besplatan, ali svejedno, odaziv publike bio je i više nego dobar.

Zadatak da prvi zagrizu i izađu pred publiku koja se tek okupljala u polupraznom prostoru dobili su mladi pulski Fifth Abyss koji kao da su svojim nastupom poručili da se metal glazba još ne da.

Punk je živ

Da je punk živ demonstrirali su Sick Crap, još jedno pulsko glazbeno ime. Pjevač je brzo shvatio kako će motivirati publiku pa je ubrzo pred binom udaren pogo tako da je atmosfera bila prava. Da se punk kao takav ne mora držati strogo zadatih okvira vidjelo se i čulo se kada se Sick Crapu pridružio poznati pulski hip-hoper Shadow MC, a spoj ovih dvaju pravaca nije djelovao nimalo umjetno niti usiljeno. Nakon Sick Crapa stigao je sastav BlackBellis, a već u samom nazivu dalo se naslutiti tko je za vokalom. Bio je to legendarni Beli praćen ekipom poznatih vrsnih pulskih glazbenika koji su predstavili uglavnom autorske pjesme uz jednu obradu. Beli je pokazao koliko je jak kao frontmen, dok su svi zajedno pokazali koliko su jaki kao glazbenici, a publika je dala do znanja da joj paše njihov energični rock zbog čega su oduševljeno ispraćeni. To su bila tri pulska benda, no popis pulskih snaga se s njima ne zaustavlja jer se za glazbenu pozadinu, u predahu živih svirki, uspješno pobrinuo DJ BukaNoise.

Nije sve ipak išlo kao po špagi, iako su se svi bendovi strogo držali satnice, zagrebački Seven That Spells koje je loše vrijeme usporilo na putu ka Puli morali su tonsku probu odraditi neposredno prije nastupa i otrpjeti pokoje nestrpljivo dobacivanje iz publike. Ipak, svoj su nastup odradili profesionalno kao što i priliči grupi koja iza sebe ima 11 albuma i nekoliko velikih turneja. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter