Repeša objavio popis igrača za EP košarkaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša u utorak je objavio popis od 15 igrača na koje će računati za EP u Sloveniji, koje se održava od 4. do 22. rujna.

Pripreme počinju 20. srpnja, a reprezentacija bi do početka Eurobasketa trebala odigrati deset prijateljskih utakmica. Na popisu nema iskusnog playmakera Zorana Planinića, odličnog šutera Marka Popovića te centra turskog Efesa Stanka Baraća, koji ima ozljedu stopala.

- Prvenstvo u Sloveniji bit će izjednačeno kao nijedno dosad i mislim da će biti puno iznenađenja. Očekujem plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, odnosno da ćemo biti među šest najboljih. To bi bio dobar rezultat, a mogli bismo i u borbu za medalju", kazao je Repeša na konferenciji za novinare.

Dodao je da će pripreme biti vrlo zahtjevne i da je cilj imati trkački jaku ekipu, koja može igrati odličnu obranu iz koje proizlaze lagani koševi iz kontranapada.

Hrvatska je u skupini C (Celje) zajedno sa Slovenijom, Španjolskom, Poljskom, Češkom i Gruzijom. Iz svake od četiri skupine tri najbolje momčadi idu u drugi krug, gdje će se formirati dvije grupe sa po šest reprezentacija, a u četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje momčadi.

Popis igrača: braniči - Roko Ukić (Panathinaikos), Dontaye Draper (Real Madrid), Rok Stipčević (Scavolini), Marko Tomas (Cedevita), Krunoslav Simon (Lokomotiv Krasnodar), Ante Delaš (Zadar).

Krilni igrači - Bojan Bogdanović (Fenerbahče), Damjan Rudež (CAI Zaragoza), Dario Šarić (Cibona), Mario Delaš (Žalgiris), Damir Markota (Bešiktaš).

Centri - Darko Planinić (Maccabi Tel Aviv), Ante Tomić (Barcelona), Luka Žorić (Unicaja), Lukša Andrić (Cedevita). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter