Renovirana plaža ispod Histrije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plaža ispod hotela Histrije na pulskoj Verudeli dobila je novo ruho. Pulsko turisticko poduzece Arenaturist je, kao investitor, gotovo okoncalo sanaciju obalnog zida te obnovu terase ispod ronilackog centra na kojoj su osvanuli novi kameni stupovi i betonska ploca.

Iako je vecina gradana koji su s nama kontaktirali ocijenila da plaža sada izgleda ljepše, svi su izrazili bojazan da se gradevinski radovi odvijaju nelegalno, odnosno da Arenaturist bez dozvola gradi na pomorskom dobru. Na to ih je ponukalo ne samo to što gradilište nije propisno oznaceno, vec i cinjenica da se betonira dio ionako vec betonom uništena obala.

Glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan kaže da su gradevinski radovi bili nužni i napominje da je pocetkom godine obavljen inspekcijski pregled plaže ispod hotela.

"Uslijed djelovanja mora došlo je do znatnog oštecenja plaže - suncališta - podlokavanja i pomicanja kamenih blokova i betonskih dijelova. Radi sprjecavanja daljnjeg oštecenja uredene plaže, ali i obalnog zida, inspektor sigurnosti plovidbe u Luckoj kapetaniji Pula naložio je ovlašteniku koncesije da obavi sanaciju pomorskog dobra", istice Halužan.

Glasnogovornica dodaje da za izvodenje sanacije i uredenja plaže nije bilo potrebno dobiti bilo kakve dozvole za gradevinske radove. No, na terasi je osvanula nova betonska ploca, stupovi i stepenice koje vode prema plaži, pa je pitanje bi li se ovi radovi na Verudeli ipak mogli smatrati rekonstrukcijom za koju su, pak, potrebne dozvole.


Podijeli: Facebook Twiter