Renovirajuci kucu pronašao 300.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renovirajuci kucu u Ghentu, u kojoj je prije deset godina bila smještena banka Turcin, koji godinama živi u Belgiji, pronašao je oko 300.000 eura.

Ferhat Kaya kupio je kucu od nekadašnje podružnice banke Dexia za 155.000 eura, a odbio je ponudu trgovca za nekretnine da mu za 3.500 eura razmontiraju i iznesu stari sef.

Umjesto toga, 33-godišnjak je pomoc zatražio od dvojice svojih prijatelja. Nisu ni slutili da ce u sefu pronaci pravo bogatstvo.

"Kad smo otvorili sef pronašli smo vrece u kojima su bile novcanice po 20 i 50 eura. Izbrojili smo gotovo 300.000 eura", kazao je Murat Tufan.

Nakon razgovora s ocem, Kaya je odlucio sve prijaviti policiji, iako je bez ikakvih problema mogao zadržati novac jer ga banka posljednjih deset godina nije ni tražila, piše sarajevo-x.com.

"I imigranti su ljudi koji vjeruju da je iskrenost najbolja politika", kazao je Kaya. Glasnogovornik belgijske banke Dexia, Ulrike Pommée, izjavio je da je pokrenuta istraga o ovom slucaju.

"Vjerojatno se radi o ljudskoj pogrešci. Istraga o tome kako je novac ostavljen i zaboravljen nece biti jednostavna jer novac potjece iz 2001. godine. No, radit cemo na slucaju, a onda cemo odluciti hocemo li nagraditi nalaznika", kazao je Pommée.


Podijeli: Facebook Twiter