Renovira se dio ceste i parkiralište u Muntriljskoj ulici

Radovi u Muntriljskoj ulici u Pazinu (D. ŠIŠOVIĆ)
Radovi u Muntriljskoj ulici u Pazinu (D. ŠIŠOVIĆ)

Na parkiralištima između stambenih zgrada u Muntriljskoj ulici u Pazinu počeli su opsežni radovi tijekom kojih će se rekonstruirati i obnoviti 3.200 četvornih metara asfaltne površine parkirališta i prolaza među njima te pristupnih putova, ali i toplovodna i vodovodna mreža u tom dijelu grada. Radovi ukupne vrijednosti 721.000 kuna trebali bi biti dovršeni do Uskrsa, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare čelnika pazinskih komunalnih poduzeća.

Postavlja se nova javna rasvjeta

U povodu početka radova konferenciju za novinare na samom su gradilištu održali voditelj komunalnih djelatnosti i rukovođenja parkiralištima pazinske Usluge Damir Baćac, direktorica pazinske gradske tvrtke za upravljanje zgradama Pazin d.o.o. Neda Bucaj, te pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Elvis Kliman.

Povod za ovaj rekonstrukcijski zahvat je doista dotrajali asfalt na parkiralištima između stambenih zgrada u samom centru grada, a kako pazinska Usluga od 2010. godine na ovom prostoru naplaćuje parkiranje na 98 parkirališnih mjesta, upravo je novac prikupljen naplatom parkiranja uložen u ove radove, rekao je Damir Baćac. Kad se već raskopava stari asfalt, prilika će biti iskorištena i da se sredstvima naplaćene pričuve za ove stambene zgrade rekonstruira i 150 metara toplovodne mreže, Istarski vodovod "uskočio" je i s rekonstrukcijom 265 metara vodovodnog ogranka u Muntriljskoj ulici, a uzgred će se novim lampadinama dograditi mreža javne rasvjete, premjestiti postolje za kontejnere, i zamijeniti nekoliko stabala.

Opskrba vodom neće se prekidati

Kada se dovrše svi građevinski radovi i obnovi asfalt, nanovo će biti obilježeno svih 98 parkirnih mjesta. Grad Pazin i komunalno poduzeće Usluga u ovaj posao ulažu 462.000 kuna, poduzeće Pazin d.o.o. 157.000 kuna, a Istarski vodovod 138.000 kuna.

Dok budu trajali radovi, vodoopskrba stanova u zgradama u Muntriljskoj ulici neće se prekidati; centralno grijanje neće raditi samo kratko vrijeme dok se budu spajale novo položene cijevi, a kako je gradilište "napadnuto" istovremeno na četiri mjesta, ritam izvođenja radova planiran je tako da narušavanje prometa i parkirališnog režima također bude minimalno. O svim prekidima građani će biti obavještavani znakovima i plakatima. Svi bi radovi trebali biti dovršeni do Uskrsa, osim ako ih prognozirane kiše tijekom naredna dva tjedna malo ne uspore. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter