Renovira se bivša pulska kirurgija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za potrebe Medicinske škole ovog je tjedna pocelo renoviranje prostora bivše kirurgije gdje bi se ucenici i nastavno osoblje skoro trebali preseliti buduci da izvodac, pazinska tvrtka "Vladimir Gortan", ima 30 dana za izvodenje ugovorenih radova.

Od ravnateljice Medicinske škole Gordane Coso doznajemo da renoviranje prostora, osim provjere stanja elektricnih i vodovodnih instalacija, ukljucuje i razne gradevinsko-obrtnicke radove za što ce iz decentraliziranih sredstava za srednje škole biti utrošeno 674,769 tisuca kuna (s PDV-om), a ne 940 tisuca kuna, kako je iznosio prvotni troškovnik. Spomenuti izvodac, dodaje Coso, dao je najpovoljniju ponudu.

- Nadamo se da cemo se preseliti u ovom polugodištu, kazala je ravnateljica i dodala da ce u obnovljenom prostoru raditi na oko 800 cetvornih metara. Uz klasicne ucionice, zbornicu i urede strucnih suradnika, medicinari ce ovdje raspolagati i s kabinetom kemije i biologije, onim za zdravstvenu njegu i fizioterapiju te informatickom ucionicom.

Ovaj bi bolnicki prostor trebao biti samo privremeno rješenje s obzirom na to da je preseljenje sa stare lokacije u Rižanskoj ulici jedan od koraka da tu zapocne gradnja nove Medicinske škole, jedine u Istri.


Podijeli: Facebook Twiter