Renomirani kineski glazbenici u pulskoj Areni

Wu Muye je jedan od najpoznatijih kineskih pijanista
Wu Muye je jedan od najpoznatijih kineskih pijanista

U povodu obilježavanja 25 godina uspostave prijateljskih odnosa između Hrvatske i Kine, a u suradnji s Habei provincijom iz Kine te hrvatsko-kineskim kulturnim centrom, u pulskoj Areni će 11. kolovoza, kako nam je potvrđeno u Gradu Puli, održati koncert renomiranih kineskih glazbenika pod nazivom "Put svile".

Skladbe za piano

Tom će prilikom nastupiti jedan od njihovih najpoznatijih i nagrađivanih pijanista Wu Muye. Ovaj međunarodno poznati pijanist proglašen je svojedobno najboljim mladim kineskim glazbenikom, a u Areni će izvoditi poznate europske i kineske skladbe za piano.

Priključit će mu se i world music glazbenik Li Zhihui, jedan od najpoznatijih new age glazbenika iz Pekinga, koji inspiraciju pronalazi u drevnoj kineskoj kulturi. Njima će se pridružiti i nagrađivani osmeročlani kineski sastav Haya, koji će hrvatskoj publici predstaviti svirajući tradicionalne mongolske instrumente. U Kini su osvojili i nagradu za najbolji bend. Ovom se suradnjom nastoji poboljšati i učvrstiti odnose između Hrvatske i Kine, a samim time i približiti kinesku kulturu našoj publici.

Slobodna još četiri termina

Nastupe u pulskom amfiteatru dosad su potvrdili Sting (26. srpnja), Grace Jones (30. kolovoza), Zucchero (13. kolovoza), Tom Jones (2. kolovoza) i 2Cellos sa simfonijskim orkestrom (2. srpnja). Još su slobodna četiri termina u predstojećoj koncertnoj sezoni. Usput, ikoni glazbene scene Grace Jones nastup 30. kolovoza na otvorenju šestog izdanja Dimensions festivala bit će prvi nastup u Hrvatskoj, a pored nje, iste će večeri u Areni nastupiti i hvaljeni berlinski elektronski trojac Moderat, jazz trio Yussef Kammaal te bubnjar i kompozitor Moses Boyd.

Saznajemo i da su slobodna još četiri termina u predstojećoj koncertnoj sezoni u pulskoj Areni.

Ništa od ZZ Topa u Puli - The Cranberries možda idućeg ljeta

Kultni teksaški rock sastav ZZ Top trebao je nastupiti ovog ljeta u pulskom amfiteatru, no od toga ipak neće biti ništa. Kako neslužbeno saznajemo, pregovaralo se o pulskom gostovanju velikog hard/rock/blues trija, no na žalost brojnih njihovih fanova, pregovori nisu završili dogovorom.

Pregovaralo se i o koncertu poznatog irskog benda The Cranberries, no ostavljena je otvorenom mogućnost njihovog pulskog nastupa u ljeto 2018. godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter