Renomirani jazz glazbenici stižu u Grožnjan

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, u Grožnjanu se od 15. do 27. srpnja održava još jedno izdanje Ljetne jazz škole HGM-a. Ova škola, koja se u Grožnjanu održava više od desetljeća, sastavni je dio Međunarodnog JM Jazz World programa koji organizira i koordinira Hrvatska glazbena mladež. JM Jazz World promovira međunarodne ljetne jazz kampove kao i projekte, turneje jazz sastava te potiče razmjenu mladih jazz glazbenika iz raznih zemalja u kojima djeluje Glazbena mladež.

Prvenstveni cilj Ljetne jazz škole HGM-a kao i cijelog JM Jazz World programa jest pružanje mogućnosti mladim jazz glazbenicima da steknu znanje i vrijedno iskustvo kroz rad s renomiranim jazz glazbenicima i mentorima, a osim klasičnih edukativnih programa, mladim glazbenicima se pruža mogućnost i da nastupaju pod vodstvom i uz bok afirmiranim jazz glazbenicima.

Upisi u ovogodišnju Ljetnu jazz školu HGM-a traju do 1. srpnja, te se prijavnica može naći na www.hgm.hr.

Ekipa mentora koja će jazz školarce podučavati ove godine u Grožnjanu jest proširena, a mentori su renomirani jazz glazbenici koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Održat će se radionice trombona, pjevanja, klavira i improvizacije, bubnjeva, bas gitare, kontrabasa, gitare, saksofona i trube.

Mentori su: iz SAD-a trombonist Luis Bonilla i pjevačica Renee Manning, iz Turske pijanist Hakan Ali Toker, iz Austrije bubnjar Karlheinz Miklin Jr., saksofonist Karlheinz Miklin te trubač Daniel Noesig, iz Hrvatske gitarist Elvis Stanić i pijanist Davor Dedić te iz Slovenije basist i kontrabasist Robert Jukić.

Bonus su ove godine i gostujući predavači, koji će za polaznike održati posebne programe - to su bubnjar Michael Küttner iz Njemačke, zatim talijanski pijanist Renato Chicco, nizozemsko-hrvatski gitarist Ratko Zjača i austrijsko-nizozemski bubnjar Klemens Marktl.

Paralelno uz Ljetnu jazz školu HGM-a, u Grožnjanu će se u večernjim satima održavati i festival Jazz is Back! BP, tako da će polaznici moći u večernjim satima prisustvovati i koncertima brojnih jazz glazbenika iz cijelog svijeta. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter