Renomirani izvođači na ovogodišnjem Indirektu

A good mistake
A good mistake

Ovogodišnji, četvrti po redu Indirekt, festival za sladokusce, objavio je potpuni line up. Festival će se održati od 17. do 18.  lipnja u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika, koji je ujedno i simbol samog festivala.

Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene među kojima su nastupali i riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, VVhile, The Chweger…, a ove godine stižu Žen, Izae, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Alex Kelman, s dodatnim pojačanjima - FúGú Mango, Comaneci, Brothers in Law, Rolo, A Good Mistake…

Glazba koja prenosi priču

FúGú Mango je art-pop kolektiv koji u svojoj umjetničkoj viziji na cool način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se ne libe pokazati umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču.

ROLO je projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Beta Bombe), koji su svoj materijal prvi put prezentirati na manifestaciji KLFM – Radio na cesti. Instrumentarij benda čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Nedavno su snimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode.

Brothers In Law projekt je dvojice šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, a s radom su počeli čim im se priključio bubnjar Andrea Guagneli. Snimili su album 'Hard Times For Dreamers' 2013. godine te počeli turneju s bendovima poput Slowdivea, Dum Dum Girls, Neon Indian, Hozier, itd. Danas bend broji i četvrtog člana, Lorenza Musta na basu.

Drugi gosti iz Italije skrivaju se iza imena Comaneci, a radi se o bendu koji je sa svojim radom počeo još 2005. godine. Osnovali su ga Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružuje im se čelist Jenny Burnazzi. Od 2009. do 2012. svirali su u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj, Sjedinjenim Državama, Ukrajini...

Umaški pop-grunge zvuk

A Good Mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga, čine Goran Balaban (vokal i gitara), Darko Miloš (bass gitara) i Martin Purišić (bubanj). AGM kao ideja nastao je u baru gdje su se dvoje stranaca upustili u otvoreni razgovor o glazbi i shvatili da imaju slične ukuse te da slušaju gotovo sve. Vole reći da su se pjesme stvarale same i da sadrže udio svih glazbenih stilova te ne vole biti usmjereni u jednome pravcu pošto su i sami šaroliki. Nakon šestomjesečnog rada na vokalu, gitari i bass gitari, dvojac pronalazi bubnjara i u kratkom roku počinju formirati pop-grunge zvuk s kojim se žele predstaviti. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter