Rene Starić dobrim vjetrom na EP u Norvešku

Rene Starić
Rene Starić

Jedriličarski klub Clivo (CSC) pokrenuo je dobrotvornu akciju "Dobrim vjetrom do Norveške" da bi prikupio sredstva potrebna za odlazak njihove jedriličarke Rene Starić na Europsko prvenstvo u norveškom Mossu koje počinje 27. srpnja.

Kako se klub, istaknula je Aida Šehić iz CSC-a, nalazi u teškoj financijskoj situaciji jer trenutno ne dobiva nikakvu financijsku pomoć od nadležnih institucija, nije u mogućnosti u potpunosti financirati nastupe jedriličara na natjecanjima koja su vrlo bitna u njihovom daljnjem sportskom razvoju. Stoga su pokrenuli akciju čiji je cilj prikupiti novac za odlazak i nastup Rene Starić na EP-u u klasi Laser 4.7.

- Do željene destinacije dijeli nas sveukupno 2.500 kilometara. No, želja nam nije ostati u Norveškoj, već se vratiti se doma pa sveukupni put koji moramo prijeći iznosi 5 tisuća kilometara. Želja nam je prikupiti sredstva u visini od 25 tisuća kuna na način da građani doniranim novcem zapravo kupuju kilometre koje mi moramo prijeći. Vrijednost jednog kilometra, odnosno minimalna donacija, iznosi 5 kuna, rekla je Šehić, dok je trener Dario Kliba pojasnio što sve perspektivnu jedriličarku očekuje u Norveškoj.

Kao zahvalu za pomoć svaki donator dobit će na poklon CSC Team narukvicu koju je izradila modna dizajnerica Ivana Tomić.

- Riječ je o jednostavnim narukvicama od špage, simboličnoj zahvali donatorima kojima se unaprijed zahvaljujem, rekla je kratko Tomić.

Uplate se mogu obaviti na broj računa (obavezno naglasiti kućnu adresu): HR 872402006-1500032846 (Erste&Steiermarkische bank) ili osobno uručiti treneru Dariju Klibi dolaskom do kluba u vrijeme treninga ili po dogovoru.

Sam tijek akcije može se pratiti na web-stranici kluba (www.clivosailingclub.com) i društvenim mrežama Facebook i Twitter pod hashtagom #DobrimVjetromdoNorveške. Akcija završava 12. srpnja neposredno pred sam put u Norvešku, kada će se objaviti završni rezultat prikupljenih donacija. Svakom uplaćenom kunom Starić i njen trener Kliba bit će sve bliži željenoj destinaciji i mogućnosti ostvarivanja odličnog rezultata. U CSC-u su uvjereni da će građani prepoznati vrijednost akcije te pomoći razapeti jedra uz norvešku obalu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter