Renaultov koncept DeZir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Renault za pariški salon automobila u rujnu priprema konceptno vozilo DeZir koji predstavlja njihovu viziju elektricnog sportskog automobila buducnosti, ali i dizajnerske smjernice koje bi se uskoro mogle vidjeti na serijskim Renault modelima, najvjerojatnije vec na Cliu nove generacije.

Karakteriziraju ga iznimno aerodinamicne linije, agresivni stav i uvijek atraktivna gullwing vrata. U futuristickoj unutrašnjosti poštivao se minimalizam, a najvecu pozornost privlace bijela sportska sjedala s upadljivim crvenim detaljima.



Koncept pokrece središnje smješteni elektricni agregat. Snagu crpi iz dvije okomito postavljene litij-ionske baterije snage 24 kW/h koje osiguravaju autonomiju od 160 kilometara, a moguce ih je napuniti za trideset minuta upotrebom "quick drop" tehnologije brzog punjenja.

Motor razvija u današnje vrijeme relativno skromnih 150 konjskih snaga uz okretni moment od 228 Nm. Zahvaljujuci perolakoj konstrukciji od kevlara koja teži tek 830 kilograma, DeZir ubrzava do stotke za svega pet sekundi.


Podijeli: Facebook Twiter