Renault završio na krovu, vozač u bolnici

Renault završio na krovu (D. ŠTIFANIĆ)
Renault završio na krovu (D. ŠTIFANIĆ)

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se oko 16.20 sati na raskrižju Zadarske i Epulonove ulice u Puli. Sudarili su se citroën berlingo riječkih i renault clio pulskih registracijskih oznaka. Neobično je to što se Renault nakon sudara odbio na nogostup, pokupio prometni znak i prevrnuo se na krov. Nevjerojatno je da se takva nesreća s obzirom na posljedicu - auto na krovu, dogodila u centru grada gdje bi brzine kretanja vozila trebale biti kudikamo manje od onih na otvorenoj cesti, a gdje smo takve nesreće inače navikli vidjeti.

Kako su nam ispričali zabrinuti građani koji su se okupili oko mjesta nesreće i gledali kako vozača renaulta s tla na nosila postavljaju djelatnici pulske Hitne medicinske pomoći, nesreću je izazvala vozačica berlinga (koji je, za pretpostaviti je prema naljepnicama u vlasništvu tvrtke Flormar), a koja se kretala Epulonovom ulicom. Prema njihovim riječima žena nije stala na znak "stop" već je produljila kroz raskrižje i doslovno izbila clio koji se uzbrdicom iz pravca Fine kretao Zadarskom ulicom.

Vozač clija se navodno sam izvukao iz automobila, a osim njega u kombi Hitne pomoći, ali u sjedećem položaju, smještena je i vozačica berlinga. Oboje su dakle, s još neutvrđenim ozljedama, otpremljeni u pulsku Opću bolnicu.

"Dosta nam je više tih nesreća na ovom raskrižju. Pa mi umiremo od straha svaki put kad čujemo neki lom. Svakodnevno se ovdje sudaraju, a ne dođe svaki put policija jer se vozači često dogovore ako su manje štete u pitanju. Čak mi se čini da je bilo manje sudara dok su s obje strane ulice bili parkirani automobili.

Mislim da su tada vozači bili oprezniji i sporije vozili. Sada ovi koji dolaze od gore (Epulonovom op. a.) ispred sebe vide čistinu i zanemare da su na sporednoj cesti, pa samo produlje kroz raskižje", rekla nam je jedna od stanarki Epulonove ulice.

Sličan sudar na istom raskrižju zabilježili smo u studenom 2010. godine. I tada su se sudarili renault i citroën, međutim bilo je riječi o različitim modelima automobila - meganeu i jednom starijem citroënu. Tada je vozač meganea oduzeo prednost citroënu koji je završio u izlogu zgrade, baš na mjestu gdje se prevrnuo clio. (S. PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter