"Remiks identiteta" - besplatan CD i party


Ovogodišnji CD "Remiks Identiteta 2" bit će predstavljen sutra u Studentskom multimedijalnom centru u Rojcu od 22 do 4 sata u sklopu koncerta/partija "Rojc Remiks Jam Vol. 2", uz slobodan ulaz i besplatno dijeljenje CD-ova.

Nastupit će lokalni reperi Shadow MC, Maxy, Zmija i UK u kombinaciji s glazbenicima i producentima Rinomom, Markom Suncetižarkom, Goranom Farkašom i Pierreom-Lucom, koji su sudjelovali u stvaranju tog glazbenog materijala. Izvođači će biti orijentirani na izvođenje remikseva s naglaskom na hip-hop te razne podžanrove elektronske glazbe. Osim navedenih izvođača, gostovat će i lokalne snage PulaP Reggae Station i Team Hazzard.

Remiks identiteta je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Rojc Remiks Laba i glazbenog community studija Metamusic. Projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom.

U ovoj godini projekt se provodio na istraživačkoj, edukacijskoj i umjetničkoj razini. Istraživačka razina uključivala je prikupljanje tradicijske glazbene građe nacionalnih manjina na području Pule, Vodnjana i Fažane. U projekt su naposljetku uključeni Mješoviti zbor Zajednice Talijana Fažana i Almir Ademi, pjevač iz romske zajednice Vodnjana.

Edukacijska razina uključivala je javno predavanje etnomuzikologa Darija Marušića i glazbenika Gorana Farkaša o tradiciji te radionicu o digitalnim alatima za snimanje glazbe, na kojoj su polaznici, uz vodstvo producenta Marina Morosina te pomoć Marušića i Farkaša, stvarali nove inovativne glazbene forme. Umjetnička razina projekta protezala se kroz glazbenu radionicu, samostalan rad polaznika radionice i suradnje s glazbenicima i producentima na nacionalnoj i međunarodnoj razini. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter