Remasterirani "Hard Day's Night" u kinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Remasterirana verzija filma "A Hard Day's Night", kojim su se Beatlesi planetarno proslavili, prikazat će se 13. siječnja u CineStar kinima, čime se obilježava pedeseta godišnjica od nastanka ostvarenja koje je Britanski filmski institut uvrstio na popis sto najboljih filmova stoljeća.

Kroz niz epizoda u filmu se prikazuje fenomen 'Beatlemanije' i horde obožavatelja koji ih prate na svakom koraku, kao svjedočanstvo o pop generaciji 20. stoljeća. Režirao ga je Richard Lester, a slavna četvorka John, Paul, George i Ringo, glume sami sebe.

"A Hard Day's Night" počinje njihovim putovanjem iz rodnog Liverpoola u London, gdje trebaju svirati u televizijskoj emisiji, a na tom putu prate ih najvjerniji fanovi sve dok se ne sakriju u hotelskoj sobi. Međutim to je tek početak njihovih avantura, jer Ringo nestaje neposredno prije nastupa. Snimanje filma počelo je 1964., u vrijeme njihove najveće vladavine glazbenim top ljestvicama, a do samoga kraja nedostajala im je naslovna pjesma.

Za vrijeme cjelonoćnog snimanja u studiju, Ringo je taj posao nazvao 'a hard day's night', što se toliko svidjelo Lennonu i McCartneyu da su napisali istoimenu pjesmu koja je i danas jedan od njihovih najvećih hitova. Osim što je film približio same članove grupe obožavateljima, danas je on prilika da se podsjeti na neke od njihovih mnogobrojnih pjesama koje su danas već klasici, od "I Wanna Be Your Man" i "All My Loving" do "Can't Buy Me Love", "And I Love Her" i "She Loves You". Remasterirana verzija filma, u kojoj su slika i zvuk obrađeni kako bi se mogao prikazivati na velikim platnima suvremenih kina, prikazat će se samo jedan dan u CineStar kinima, 13. siječnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter