R.E.M. objavili posljednji singl

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završni singl nedavno raspuštene alt-rock grupe R.E.M. ekskluzivno se može cuti na internetskim stranicama glazbenog casopisa Rolling Stone.

Pjesma "We All Go Back to Where We Belong" snimljena je u sprnju kada se nagadalo da indie-rock legende rade na svom 16. albumu, a ispostavilo se da su dovršavale posljednji singl u svojoj zadivljujucoj 30-godišnjoj karijeri.

"We All Go Back to Where We Belong" sjetna je balada s raskošnim aranžmanom u stilu Burta Bacharacha koja priziva eksperimentiranje grupe s easy-listening popom s albuma "Reveal" iz 2001., ali je ugodaj još više spokojan i opušten.

"Zvuci kao odjavna špica filma sa sretnim završetkom gdje junaci odlaze u zalazak sunca. Kako se pjesma bliži kraju, Michael Stipe pjeva 'Is this really what you want?' (Je li to stvarno ono što želite?). Ma koliko bismo mi svi voljeli da odgovor bude 'ne', u pjevacevom se glasu može cuti da je konacno spreman krenuti dalje, iako je preplavljen osjecajima", piše Rolling Stone.

Zajedno s još dvije neobjavljene snimke pjesma ce se naci na dvostrukoj kompilaciji "Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982-2011", koja ce izaci 15. studenoga.

Na tom sveoubuhvatnom retrospektivnom albumu naci ce se 40 pjesama medu kojima su najveci hitovi kao što su "The One I Love," "Stand," "Losing My Religion," "Man on the Moon" and "Everybody Hurts", kao i koncertni favoriti obožavatelja poput "Life and How to Live It," "Begin the Begin," "Country Feedback" i "Electrolite".


Podijeli: Facebook Twiter