Rekreativci obilježili Svjetski dan pješačenja


Ružno vrijeme s kišom nije spriječilo osamdesetak ljubitelja rekreacijskog pješačenja da u organizaciji Saveza sportske rekreacije (SSR) Istarske županije "Sport za sve" na adekvatan način obilježi Svjetski dan pješačenja.

Pojedinci i članovi društava i klubova stigli su do Ponte Portona organiziranim besplatnim prijevozom iz Rovinja, Pule, Pazina i Novigrada, a zatim su pješačili 12 kilometara prekrasnim krajolikom uz rijeku Mirnu, sve do Antenala. Među njima su najmlađi bili desetogodišnjaci, a najstariji aktivni 80-godišnjaci.

- Cilj nam je ukazati na važnost pješačenja za zdravlje krvožilnog sustava. Već je pola sata takve aktivnosti dnevno dovoljno da znatno pomognete radu svog srca, poručio je predsjednik istarskog SSR-a Aldo Krelja.

Uporna je kiša zasmetala ovom lijepom društvu samo na posljednja dva kilometra staze. Cjelodnevno druženje, koje se svake godine održava na drugoj lokaciji, pa su dosad tako obišli, primjerice, rt Kamenjak, Kotle, Parenzanu i Palud, zaključeno je zajedničkim ručkom ispred novigradske sportske dvorane. (Napisala i snimila K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter