Rekreacija, sport i cvijece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški je vikend protekao u znaku sajma sporta i slobodnog vremena te sajma cvijeca Umag floria, koji su na Novoj obali privukli brojne Umageže i njihove goste.

Suncano vrijeme i tone pozitivne energije obilježili su subotnju cjelodnevnu zumba fitness feštu, u suorganizaciji umaške udruge Alpha - Fit, posvecenu trenutno popularnom nacinu rekreacije, koji kombinira latino plesove i intenzivnu tjelovježbu. Demonstrirane su i druge popularne discipline poput trbušnog i drugih plesova, fat-burninga, tae-boa i step aerobica.

Dobar dio rive okupirale su pritom neumorne vježbacice iz sportskih udruga i klubova iz Hrvatske i inozemstva, kojima su se pridruživali raspoloženi posjetitelji svih generacija, tako da je tijekom na umaškoj rivi vježbalo više stotina pobornika ovih sportova.





Tridesetak je izlagaca pokazalo opremu, odjecu i obucu za sport i rekreaciju, a održane su prezentacije i(li) nadmetanja u tenisu, karateu, street basketu, nogometu u kavezu, jedrenju, mini rukometu, golfu, jahanju i podvodnom ribolovu.

Cvjetni sajam predstavio je 30-ak izlagaca iz Hrvatske, a zanimljivo je bilo takmicenje srednjoškolaca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Švedske i Bosne i Hercegovine u izradi cvjetnih aranžmana na temu olimpijskih igara u Londonu. godine. (Kristina FLEGAR; snimila J. PREKALJ)

 


Podijeli: Facebook Twiter