Rekordnih deset domacih filmova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Nacionalnom programu 56. festivala igranog filma u Puli biti ce prikazano rekordnih deset filmova, od cega je osam filmova na 35mm vrpci, a dva na HD (High definition) traci. Filmovi s 35mm vrpce bit ce prikazani u Areni, a filmovi s HD-a u kinu Valli.

Festival u subotu, 18. srpnja, otvara "Vjerujem u andele" Nikše Svilicica, a dan nakon na redu je "Zagrebacke price", omnibus grupe redatelja. Treceg dana festivala, 20. srpnja u Areni ce biti prikazani "Crnci" Zvonimira Jurica i Gorana Devica, a cetvrti je dan, 21. srpnja, rezerviran za "U zemlji cudesa" Dejana Šorka. U srijedu, 22. srpnja, publika ce pod zvjezdanim nebom u Areni moci pogledati "Covjeka ispod stola" Nevena Hitreca, a dan kasnije, 23. srpnja, na redu je "Kenjac" Antonija Nuica.
Zadnja dva filma koja ce biti prikazana u areni su "Ljubavni život domobrana" Pave Marinkovica i "Metastaze" Branka Schmidta, i to u petak 24. srpnja. Filmovi u HD rezoluciji koji ce biti prikazani u kinu Valli su "Blizine" Zdravka Mustaca 19 srpnja i "Penelopa" Bena Ferrisa 20. srpnja.

Ocjenjivacki sud koji ce odlucivati o sudbini zlatnih Arena nacionalnog natjecateljskog programa sacinjavaju redatelj Zrinko Ogresta, glumica Vlasta Knezovic, montažer Josip Podvorac, profesor dramaturgije dr. Vlatko Perkovic i filmolog mr. Bruno Kragic.


Podijeli: Facebook Twiter