Rekordnih 73.755 gledatelja 57. Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji 57. Festival igranog filma u Puli uspio je oboriti rekord posjecenosti prošlogodišnjeg 56. izdanja. Tako je od 10. do 24. srpnja projekcije u Areni, na Kaštelu, u kinu Valli i na Portarati pratilo cak 73.755 gledatelja što je tri tisuce više nego lani.

U 16 festivalskih dana održane su 274 projekcije, a prikazana su ukupno 164 dugometražna i kratkometražna igrana, dokumentarna i animirana filma u sklopu deset razlicitih programa.

Publika je filmove gledala u Nacionalnom programu, Popularnom programu, zatim u programima Europolis-meridijani, retrospektivi Giuseppea Tornatorea, na djecjim matinejama, u sklopu programa Najbolje s Dana hrvatskog filma, u programu kratkih igranih i animiranih filmova, Ukratko na Portarati, doFuraj svoj film i Solarno kino na cak deset festivalskih lokacija (Arena, Kaštel, Kino Valli, INK, Portarata, Verudela, Kamp Stoja, Kamp Indije, Kamp Stupice te na internetskim stranicama festivala www.pulafilmfestival.hr).

Pulska filmska tvornica educirala je deset polaznika koji autorski potpisuju devet filmova cije ce premijere biti održane u kinu Valli tijekom zimskih mjeseci. Pustolovni laboratorij profesora Baltazara pohodilo je 39 mališana (19 u naprednoj i 20 u pocetnoj grupi), a zajednicki su realizirali cetiri kratka animirana filma tehnikom stop animacije.

Digitalnu kinoradionicu, koja je na 57. festivalu održana prvi put, polazilo je 12 studenata postdiplomskog studija Akademije dramske umjetnosti, a pored novih digitalnih saznanja studenti su tijekom radionice realizirali kratki igrani film "Lovac".


Podijeli: Facebook Twiter