Rekordna zapljena tableta i 21 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na međunarodnim graničnim prijelazima Karasovići, između Hrvatske i Crne Gore, te Gabela polje 1 između Hrvatske i BiH, policija je zaplijenila veče količine tableta i marihuane, doznaje se danas u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Na Karasovićima je zapljenjeno gotovo 22 tisuće tableta, što je rekordna količina zapljenjenih tableta na tom graničnom prijelazu, dok je na graničnom prijalezu Gabela polje 1 zapljeno više od 21 kilogram marihuane.

Policija navodi kako su na Karasovićima tablete pronađene u utorak, 5. veljače, navečer, prilikom kontrole vozila crnogorskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Crne Gore. Djelatnici policije i carine u tapecirungu krova automobila uočili su manju količinu tableta Apaurin i Bensedin, koje sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga. 

Na temelju naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila, a u tapecirungu krova i sjedala pronađeno je 1460 blistera s ukupno 21.914 tableta. Crnogorski državljanin je pritvoren u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Na granično prijelazu Gabela polje 1 jučer je prilikom ulaska iz BiH u Hrvatsku spriječen pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane, ukupne težine 21 kilogram 379 grama, skrivenih u automobilu albanskih nacionalnih oznaka. 

Hrvatski policajci i carinici su prilikom granične kontrole marihuanu pronašli u podvozju vozila, kojeg je vozio 44-godišnji albanski državljanin dok je suvozač bio 34-godišnji državljanin Albanije.

Osim te dvojice albanskih državljana, sa zapljenom marihuane povezuje se i 39-godišnji državljanin Albanije koji je vozio drugi automobil, također albanskih nacionalnih oznaka, a uhićen je na istom graničnom prijelazu zbog sumnje da im je pomagao u krijumčarenju droge. Sva trojica državljana Albanije privedena su u PU dubrovačko-neretvansku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter