Rekordna razina smoga u Pekingu, otkazano 150 letova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gustoga smoga koji se u utorak ujutro nadvio nad Pekingom odgodeno je ili otkazano više od 150 letova u zracnoj luci, no vlasti izvješcuju o tomu da je kvaliteta zraka dobra.

Prema podacima s internetske stranice Zracne luke Peking, druge najprometnije u svijetu, 155 dolaznih i odlaznih letova odgodeno je ili otkazano.



Veleposlanstvo SAD-a u glavnome kineskom gradu, u sklopu neovisnog mjerenja, procijenilo je stupanj onecišcenosti zraka te izvijestilo da u ponedjeljak u glavnome kineskom gradu razina zagadenosti zraka nosi oznaku "opasno".

Suprotno tim podacima, iz državnoga ureda za ocuvanje okoliša u Pekingu objavljeno je da je kvaliteta zraka u glavnome gradu dobra, a poznato je da strucnjaci cesto optužuju kineske vlasti da podcjenjuju opasnost zagadenosti zraka po zdravlje stanovnika.

Meteorološki zavod objavio je da gusta magla u nekim gradskim cetvrtima vidljivost smanjuje na 200 metara. Zrak u petnaestmilijunskom gradu je, zbog brojnih tvornica i oko pet milijuna automobila, cesto vrlo onecišcen.


Podijeli: Facebook Twiter