Rekordna 2012. za pulski turizam

Outlook napunio Pulu (REUTERS)
Outlook napunio Pulu (REUTERS)

"Možemo biti iznimno zadovoljni turističkim ostvarenjima u 2012. godini u kojoj smo zabilježili rekordne brojke i porast od četiri posto dolazaka turista i devet posto više noćenja u odnosu na 2011. godinu. Rezultati su bolji čak i od dosad najuspješnije 2007., odnosno, najbolji u proteklih 20 godina. Sve to uz do svibnja prošle godine zatvorene značajne kapacitete hotela Histria i Palma, te apartmanskog naselja Punta Verudela. S njima bi porast bio i 11 posto", rekla je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice, na sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Pule održanoj u hotelu Park Plaza Histria.

Uz rekordne brojke Cinkopan je, iznijevši sve akcije i preko 150 manifestacija koje se uz suradnju s TZ-om održavaju u Puli, navela i dolazak turističkog brenda Park Plaza u Pulu, kao i velikih događanja u Puli poput Arena Ice Fevera, te festivala Outlook i Dimensions koji su snažno promovirali Pulu u svjetskim medijima. Nakon uobičajeno "najpunijih" kolovoza i srpnja, na trećem mjestu je bio rujan, čak ispred lipnja, zasigurno zahvaljujući trima navedenim manifestacijama.

Predsjednik Skupštine TZ-a i gradonačelnik Boris Miletić pritom je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska turistička zajednica izrazila priznanje Puli za promoviranje i spajanje s tradicijom jer je postala treća najtraženija hrvatska destinacija na Internet pretraživačima

- Sve to je ostvareno uz mnogobrojne infrastrukturne radove po Puli, što je otežalo promet, ali oni će značajno podići kvalitetu grada i koliko god nam sada smetaju svi ćemo od njih imati koristi u budućnosti, rekla je direktorica pulskog TZ-a, koja je iznijela da su najbolji gosti, uobičajeno, uvjerljivo Nijemci koji bilježe rast dolazaka za čak 17 posto, a najčešća dobna skupina koja ljetuje ili boravi u Puli ljudi od 30 do 50 godina, te nakon toga mladi od 20 do 30 godina. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter