Rekordi u otkupu rajčice prve klase

(Arhiva)
(Arhiva)

Na poljima Podravkinih kooperanata na širem umaškom području i u okolici Pule i Ližnjana berba rajčice ovih dana privodi se kraju, a Podravka opet ostvaruje rekorde i preradit će više od 11 tisuća tona, izvijestili su iz te kompanije. Podravkina Tvornica povrća u Umagu preradit će dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje koja dolazi s hrvatskih polja od 70-ak kooperanata, a ono što se posebno ističe je rekordni udio rajčice prve klase. 
 
Berba rajčice koja je započela 28. srpnja u potpunosti je usklađena s dinamikom proizvodnje u tvornici tako da se sva ubrana rajčica preradi u roku od najviše 24 sata što dodatno doprinosi vrhunskoj kvaliteti konačnog proizvoda, ističu iz Podravke. Napominju i kako se njihovi proizvodi na bazi rajčice plasiraju na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. 
 
Predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Podravkom. 
- Zadovoljni smo suradnjom s Podravkom, kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda kao i na povećanju broja nasada. Tako se ove godine možemo pohvaliti rekordnim urodom rajčice prve klase. Vjerujemo da ćemo daljnjim unapređenjima suradnju još poboljšati i iduće godine ostvariti još bolje rezultate, kazao je. 
Podravka je najveći prerađivač rajčice u Hrvatskoj, a u suradnji s kooperantima ove je godine ukupno posađeno 4,5 milijuna presadnica na površini od oko 220 hektara. (H)
 
 

Podijeli: Facebook Twiter