Rekorder vikenda Opatijka s 2,4 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog vikenda promet na istarskim prometnicama bio je izrazito gust, osobito u subotu kada su kolone prema granicnim prijelazima, odnosno na izlazu iz RH, povremeno bile duže od 20 kilometara. Dogodilo se ukupno 47 prometnih nesreca, od kojih je u 17 bilo 22 ozlijedenih, a u ostalima je nastala samo materijalna šteta.

Od petka do nedjelje ukupno je kontrolirano 729 vozila, a utvrdena su 404 prometna prekršaja. Najviše je evidentirano prekršaja vezanih uz brzinu (127), a slijede nepropisno pretjecanje (78) i vožnja pod utjecajem alkohola (34). Iz prometa je iskljuceno 40 vozaca i 13 vozila.

Medu onima koji su za upravljac sjeli pod utjecajem alkohola, a još k tome prouzrocili prometnu nesrecu, "istaknula" se 47-godišnja S. N. iz Opatije. Ona je u nedjelju oko 2 sata za upravljacem Opel Corse na cesti koja vodi kroz naselje Križine na podrucju Umaga prouzrocila nesrecu pod utjecajem 2,4 promila alkohola i zatim se udaljila.

Naime, mimoilazeci se s vozilom iz suprotnog smjera prešla je na lijevu stranu ceste i svojim lijevim retrovizorom udarila u lijevi retrovizor drugog automobila. Policija je pijanu vozacicu pronašla 20 minuta nakon nesrece i smjestila je u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Takoder, policija je u subotu oko 3 sata na Titovom trgu u Labinu u nadzoru prometa zatekla P. I. (26) iz Labina, koji je vozio motocikl marke Suzuki s 2,22 promila alkohola u krvi. Nakon alkotestiranja uhicen je i odveden u gradski Prekršajni sud.


Podijeli: Facebook Twiter