Rekordan broj ribarica u pulskom akvatoriju

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Mnogi su građani ovih dana primijetili povećan broj ribarica usidrenih u pulskoj luci, zbog kojih već duže vrijeme pulski akvatorij noću izgleda kao autocesta. Razlog tome nije samo takozvani ribarski mrak koji traje još samo dan, dva, već i činjenica da se zbog dosta tople jeseni riba još uvijek zadržava u sjevernom dijelu Jadrana. No, i znalce je iznenadila činjenica da je ovo već drugi ovogodišnji ribarski mrak koji je tako kvalitetan.

- Ovih dana, dok traje ribarski mrak, prosječno je svakog dana u pulskom akvatoriju između 50 i 60 ribarica, od čega je cirka pet pulskih, a sve ostalo su ribarice iz Dalmacije. Lani smo imali samo jedan ovako uspješan ribarski mrak, ali čujem da je s druge strane ipak lani bio i bolji ulov, rekao je glasnogovornik pulske Lučke uprave Zoran Peruško.

Za vrijeme ovog ribarskog mraka ribari su u lovu na sitnu plavu ribu, a bude li sreće i posluži li ih vrijeme, mogli bi se u Pulu vratiti i početkom prosinca i iskoristiti još jedan ribarski mrak, jer od polovice prosinca nastupa lovostaj. (P. S.)


Podijeli: Facebook Twiter