Rekordan broj obitelji na buzetskoj Obiteljskoj olimpijadi

Pod zastavom Obiteljske olimpijade natjecalo se 40 obitelji
Pod zastavom Obiteljske olimpijade natjecalo se 40 obitelji

"Obitelj, zdrav život i održiva budućnost", slogan je kojeg je od slova izrezanih iz Glasa Istre najbrže složila i zalijepila na predviđeni podložak obitelj Prodan, druga je bila obitelj Nežić, a treća Šavko. Igra "Slovo po slovo, riječ po riječ, znak po znak, rečenica" jedna je od devet igara u kojima se na 7. izdanju Obiteljske olimpijade u Buzetu, održanom u sklopu obilježavanja međunarodnog Dana obitelji, okušalo rekordnih četrdeset obitelji, gotovo dvjesto sudionika.

Natjecali su se roditelji s djecom starijom od četiri godine do četvrtog razreda osnovne škole. Po tri prvoplasirane obitelji u devet igara ukupno su osvojile 27 medalja s logom Obiteljske olimpijade, a svih četrdeset ide na zajednički subotnji nagradni izlet u Speleo kuću u Vodice na Ćićariji. Održavanje olimpijade omogućilo je četrdesetak volontera, među njima i članovi Poludnevnog boravka Buzet koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Natjecateljskom ugođaju doprinijele su Ročkice, male mažoretkinje Udruge "Mali veliki mikrofon".

U bacanju loptica prva je bila obitelj Laković- Agapito, druga obitelj Pekas - Vitas, a treća Šavko, u igri "Pločice i krugovi" na prvo se mjesto plasirala obitelj Blažević, druga je Podreka, a treća Černeha. U vezivanju konopa najuspješnija je bila obitelj Jerman, druga Nemarnik, a treća Paro. U nizanju kuglica prva se plasirala obitelj Pekas, druga Klarić, a treća Vilić. U igri "Znam koji je sport" prva je bila obitelj Divjak, druga Paro, treća Ciliga Grah, u "Proljetnoj slagalici" prva Klarić, druga Pekas - Vitas treća Medica, u igri "Traži, traži pa ćeš naći" prva Tirello, druga Rupena, a treća Černeha, a u "Gledaj, pamti i piši" prva Nemarnik, druga Jerman i treća Paro.

Organizator Obiteljske olimpijade je Grad Buzet, a suorganizatori: Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja",Turistička zajednica, Zajednica sportskih udruga, Društvo "Naša djeca", Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Udruga "Mali veliki mikrofon" i Srednja škola Buzet.

- Već sedmu godinu za redom Grad Buzet Međunarodni dan obitelji obilježava zajedničkim druženjem obitelji. S obzirom smo grad prijatelj djece i Europski grad sporta za 2016. godinu, obitelj, zdrav život i održiva budućnost koji su osnovne smjernice ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji, nešto su što u Buzetu živimo i ovom manifestacijom promičemo, poručila je otvarajući olimpijadu dogradonačelnica Ana Pernić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

  - GO03247564.jpg  G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO03247568.jpg  G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO03247567.jpg  G. ČALIĆ ŠVERKO  - GO03247569.jpg  G. ČALIĆ ŠVERKO


Podijeli: Facebook Twiter