Rekonstrukcija Sunca gotova do sredine lipnja

Radi se od konca prošle godine (N. LAZAREVIĆ)
Radi se od konca prošle godine (N. LAZAREVIĆ)

Točno stotinu mališana pohađa u pet odgojno-obrazovnih skupina Dječji vrtić Sunce u Fažani, stoji u polugodišnjem izvještaju o radu te ustanove do konca veljače, a koji je podnesen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon što rekonstrukcija zgrade, koja je počela koncem 2015., bude gotova, ta će ustanova, kako smo već pisali, moći primiti još 50-ak mališana, među kojima i 30 djece primorane zbog nedostatka prostora pohađati vrtiće na području grada Pule.

Usklađivanje sa standardima

- Rekonstrukcija i dogradnja vrtića Sunce omogućit će usklađivanje s državnim pedagoškim standardom u broju djece i prostornim uvjetima propisanima za djecu rane i predškolske dobi. Ispunit će se higijensko-tehnički zahtjevi i poboljšati materijalni uvjeti rada, stoji u izvještaju koji je podnijela ravnateljica Ljiljana Brajić, a Vijeće ga jednoglasno usvojilo. Brajić predlože da se pregledaju i elektroinstalacije postojećeg dijela objekta te upozorava da je potrebno sanirati vanjsku ogradu, koja je oštećena i nije postavljena po standardima.

- Odredili smo rekonstrukciju elektroinstalacija, a ako budu utvrđeni nedostaci, izradit će se projekt zamjene instalacija u cijelom vrtiću. Što se tiče ograde, zamijenit ćemo je kada završe radovi. U planu je i postavljanje antistres podloge kod dječjih igrala, kao što smo to učinili na svim dječjim igralištima u općini, rekla je načelnica Fažane Ada Damjanac.

Rekonstrukcija i dogradnja vrtića košta gotovo dva milijuna kuna. Rok za dovršetak radova je 16. lipnja, a pokaže li se da će biti prekoračen, Općina može dopustiti radove i tijekom turističke sezone, mimo važeće zabrane, da bi na jesen vrtić bio spreman.

Otvoren za nove etaže

- Dogradnja vrtića zamišljena je statički tako da se naknadno može dograđivati još etaža pa i proširiti cijeli objekt, izvijestio je vijećnike donačelnik Radomir Korać. Od pet odgojno-obrazovnih skupina, dvije su skupine jasličke, a tri mješovite vrtićke skupine. Proširenjem zgrade omogućit će se formiranje još dvije skupine. Neovisno o tome, kako su nam ranije iz Općine poručili, Dječji vrtić More u Valbandonu, koji pohađa 45 mališana, i dalje će funkcionirati unutar općinskog sustava predškolskih ustanova. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter