Rekonstrukcija opasnih tinjanskih raskrižja

Skretanje za selo Milinki (A. DAGOSTIN)
Skretanje za selo Milinki (A. DAGOSTIN)

Dvadesetak raskrižja na širem području Tinjana, uglavnom na dionici državne ceste Pazin - Poreč, opasne su prometne točke koje iz godine u godinu uzimaju nove žrtve. Samo u posljednjih šest godina na toj su dionici u prometnim nesrećama poginule četiri osobe, šest je osoba teško, a 25 lakše ozlijeđeno. Općinski vijećnik IDS-a i predsjednik novooformljene općinske komisije za promet Dano Červar, uz potporu općinskog načelnika Gorana Hrvatina (SDP), angažirao se oko rješavanja ovog problema.

Križanja je razvrstao u četiri prioritetna razreda, pri čemu je prednost dao onim raskrižjima na kojima se dogodio najveći broj teških nesreća. Na prvom je mjestu raskrižje za Muntrilj (i Tinjan), zatim ono za Kringu, Sveti Petar u Šumi te istočni ulaz u Tinjan. Očekuje da će u iduća dva mjeseca biti gotova dokumentacija barem za dva raskrižja da bi mogla ući u program gradnje Hrvatskih cesta dogodine, dok bi se dokumentacija za ostala dva prioritetna raskrižja realizirala tijekom iduće godine.

U drugoj bi se fazi tijekom idućih godina saniralo raskrižje za Ivetiće, za Butore i Jakovice, u trećoj ono za Milinke, srednji ulaz u Bašiće te raskrižje nove ceste za Banke i kamenolom Pulin. U posljednjoj bi se fazi pristupilo uređenju zapadnog ulaza u Bašiće, ulaza u Jakovice, Picupare, Milotiće i Šurane. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter