Rekonstrukcija ceste uz gradilište nove bolnice u petoj brzini

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Radovi u Santoriovoj ulici, na potezu od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom (od stare Medicinske škole do Bille), prema riječima izvođača iz pulske tvrtke Cesta napreduju prema zamišljenom planu.

Cjelovita rekonstrukcija dijela Santoriove ulice, odnosno izgradnja kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, dva autobusna ugibališta, rekonstrukcija javne rasvjete, te izgradnja oborinske i fekalne odvodnje i vodovodne mreže, trebala bi biti okončana do listopada, a investitori su Grada Pula, Pragrande i Vodovod Pula.

- U potpunosti su odrađeni svi pripremni radovi, uklonjena stabla i zidovi, te smo prije desetak dana započeli s iskopom za sve potrebne instalacije koje će se rekonstruirati u projektu. Prije svega nova oborinska odvodnja te sanitarna kanalizacije, odnosno nova vodovodna mreža. Plinske instalacije na ovom području već su ranije odrađene, kaže nam David Pamić, voditelj gradilišta pulskih Cesta.

Rekonstrukcija dijela Santoriove ulice posebno je važna i zbog izgradnje novog kružnog toka na križanju s Barbalićevom ulicom za će služiti za potrebe novog parkirališta nove bolnice čija je gradnja u tijeku. Upravo puštanje novog parkirališta bolnice trebao bi se smanjiti pritisak vozila na Šišansko naselje i omogućiti korisnicima zdravstvenih usluga u bolnici da lakše vozilom stižu do liječnika.(Goran ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



 


Podijeli: Facebook Twiter