Rekli su da ne moramo platiti porez

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bankrot ili stecaj ne dolaze u obzir, reklo je na konferenciji za novinare vodstvo Pomorskog športsko-ribolovnog društva (PŠRD) Delfin kojem je još u rujnu financijska policija dostavila rješenje prema kojem državi i Gradu duguje gotovo milijun kuna zbog neplacanja poreza na dobit, poreza na dodanu vrijednost, ali i koncesijske naknade. Vodeci ljudi Delfina rekli su da je pred njima teška pravna bitka u kojoj misle dokazati da nisu kršili zakone i nisu dužni platiti nikakvu kaznu.

Predsjednik PŠRD-a Dragan Perovic naglasio je da je Delfin 1996. uputio zahtjev da se izda koncesija za korištenje sportske lucice u Verudskom kanalu, no ona do ove godine nije dobivena. Po njemu, PŠRD ne može snositi krivicu što Grad nije donio odgovarajuce prostornoplanske dokumente te platiti koncesijsku naknadu od 2005. naovamo, što im nalaže financijska policija. Clan kluba i odvjetnik koji zastupa PŠRD Vlatko Nuic kazao je da odredivanje placanja koncesije nije u ingerenciji financijske policije, zbog cega smatra da bi kazna minimalno trebala biti umanjena za više od 200 tisuca kuna.

Financijska policija je u svom rješenju navela i dug PŠRD-a zbog neplacanja poreza na dobit. Perovic, medutim, tvrdi da je svojevremeno tražio pojašnjenje treba li PŠRD placati porez na dobit od istarske Porezne uprave, ciji mu je procelnik Elvis Drandic odgovorio da su to dužni uciniti oni koji dobiju rješenje o utvrdivanju poreza na dobit, a takvo rješenje, tvrdi, PŠRD nikada nije dobio. (B. ŽIŽOVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U PETAK.


Podijeli: Facebook Twiter