Reizdanje Jacksonova albuma "Bad" izlazi 18. studenog

Jacksonov album nosit će ime "Bad25"
Jacksonov album nosit će ime "Bad25"

Reizdanje slavnog albuma Michaela Jacksona "Bad", koje pod nazivom "Bad25" izlazi 18. studenoga, sadržavat će uz pjesme s originalnog albuma i dvije neobjavljene demo snimke, te CD i DVD snimku Jacksonova koncerta na stadionu Wembley u Londonu za vrijeme svjetske turneje kojom je promovirao taj album.

Prema pisanju mrežne stranice Showbiz 911, balada "I'm So Blue" i funk pjesma "Song Groove (aka Abortion Papers)" nepoznate su čak i ljudima koji su s Jacksonom surađivali na stvaranju legendarnog albuma.

Obje su uvrštene u ekskluzivno posebno izdanje povodom 25. obljetnice izlaska jednog od najprodavanijih albuma svih vremena, prikladnog naziva "Bad25", koje 18. rujna objavljuje Estate of Michael Jackson u suradnji s tvrtkama Legacy Recordings, Sony Music i MJJ Productions.

Prvi od ukupno četiri diska sadržanih donosi remasteriranu verziju originalnog albuma. Na drugome se nalazi osam neobjavljenih pjesama koje nisu uvrštene u originalni album iz 1987., među kojima su uz već navedene i "Don't Be Messin' Around", "Streetwalker", "Al Capone", "Free", "Fly Away", te "Price of Fame".

Treći CD sadrži snimku Jacksonova koncerta održanog 16. srpnja 1988. na londonskom Wembleyu, dok je četvrti DVD sa snimkama njegovih izvedbi uživo u to vrijeme.

Povodom 25. obljetnice od izlaska tog albuma, američki redatelj Spike Lee snimio je dokumentarac "Bad 25" koji će svoju premijeru imati na ovogodišnjoj 69. venecijanskoj Mostri, koja se održava od 29. kolovoza do 8. rujna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter