Reizdanja Videosexa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva dva albuma slovenskog benda Videosex nedavno su doživjela reizdanja i to pod etiketom izdavacke kuce Dallas Records. Radi se o "Videosex 84" i "Lacrimae Christi" prepoznatljivog synthpop zvuka, koji je njegovao ovaj bend, jedno vrijeme najpopularniji s prostora bivše države.



Osnovali su ga 1983. pjevacica Anja Rupel, bubnjar Iztok Turk, klavijaturist Matjaž Kosi i basist Janez Križaj. U devet godina objavili su cetiri albuma: "Videosex 84", "Lacrimae Christi", "Svet je zopet mlad" i "Ljubi in sovraži", koji su iznjedrili hitove poput "Neonska reklama", "Moja mama", "Detektivska prica", "Kako bih volio da si tu", "Videosex" i druge. Nakon posljednjeg objavljenog albuma "Ljubi in sovraži" 1992., grupa se razilazi, a Rupel radi na solo karijeri, što rezultira objavljivanjem albuma "Odpri oci", "Življenje je kot igra", "Ne ustavi mi nihce", "Rasprodano" i "Vse".

Pet godina nakon raspada grupe objavljena je kolekcija "Arhiv" koja je sadržavala kompletnu diskografiju te nekoliko neobjavljenih snimki. Reizdani albumi imaju originalne omote, samo što su sada prvi put dostupni na CD-u.


Podijeli: Facebook Twiter