Regrutacija za Podzemni grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akcijom regrutiranja za potrebe Mashkolonije, prve radne kolonije Podzemnog grada, u srijedu je nastavljen festival Transart 2010 – Underground City u organizaciji Labin Art Expressa.

Multimedijalna umjetnica Branka Cvjeticanin i francuski kazališni redatelj Ludovic Nobileau, uz asistenciju Jelene Batelic, upisivali su na tržnici zainteresirane za poslove voditelja i navigacijskog strucnjaka. Tijekom prvog sata akcije javilo se osam gradana.

- Ovo je performans koji je ujedno i sociološko istraživanje. Zanima nas koliko su ljudi zainteresirani za Podzemni grad, kaže Cvjeticanin. - Otvaramo ljudima maštu jer mašta stvara realnost. Tako im možemo pomoci da kreiraju svoje radno mjesto, objašnjava Nobileau.

Profil voditelja zamišljen je poput turistickog vodica kroz Podzemni grad i umjetnicke projekte vezane uz njega, a onaj navigacijskog strucnjaka prije svega racuna na bivše rudare, odnosno ljude s iskustvom u kretanju podzemljem. Koliko bi zaposlenici bili placeni, za sada još nije moguce odgovoriti.

To što projekt Podzemnog grada nije realiziran Cvjeticanin i Nobileau ne smatraju problemom jer, vele, posla oko njega ima dovoljno i iznad zemlje. Akcija ce se nastaviti do subote, a osim grada Labina obuhvatit ce Plomin, Rašu i Rabac.

Popis zainteresiranih bit ce predan gradonacelniku kao dokaz zanimanja za navedena radna mjesta. Prvi voditelji bit ce izabrani vec u subotu i moci ce pomagati oko projekata Transarta. Ocekuje se da ove debitantske poslove odrade volonterski.


Podijeli: Facebook Twiter